tisdag 17 mars 2009

Papperstidning blir rendodlad nättidning

DN.se har en nyhet om att Seattle PI lägger ner sin pappersversion och blir en renodlad tidning. De lover bland annnat att ha 150 medborgarbloggare.

Det nyheten fick mig att börja tänka på ett möte jag bevistade i Luleå för några månader sen där en person från nyligen ihopslagna NSD och Norrbottens Kuriren presenterade sin nya gratistidning Extra. En äldre herre i publiken undrade lite förnärmat var radannonserna tagit vägen, skulle de inte längre vara med i tidningen?

Jag suckade tyst inombords och tänkte, hjälp den här gubben har inte insett att den typen av annonsering redan flyttat till nätet. Det räckte med att läsa den tidigare gratistidningen Annonsbladet för att inse det, annonserna var nämligen så få att de kopierats upp flera gånger för att täcka sidorna.

, , , ,

1 kommentar:

  1. Ett specialproblem med Seattle Post-Intelligencer var dess politiska profiländring för ett par år sedan.

    Majoriteten av läsarna var "vanliga" borgerliga personer, under det att tidningen under de senaste åren gick allt mer "vänster" ut och blev en närmast socialistisk tidning.

    Tidningen blödde kontinuerligt dessa borgerliga köpare som tröttnade på att få - vad de uppfattade - som politisk korrekthet och vänstervridning nedkörd i truten varje morgon....

    SvaraRadera